Merhabalar,

Nöroloji; sinir sisteminin yapısı, işlevi ve hastalıkları ile ilgilenen bir teknik disiplindir. Bu akademik disiplin araştırmalar ve çalışmalar ışığında 16.yy ve 19. yy arasında şekillenmeye başlamıştır. Günümüzde artık sinir sitemi ile birlikte sistemi besleyen damarlar, kaslar gibi dokular dahil olmak üzere merkezi ve otonomik ve somatik sinir sistemlerini de içeren çevresel sinir sistemleri ile ilgili hastalıkların tanı ve tedavisi ile ilgilenmektedir. Sinir sisteminin bilimsel yönü olan sinirbilim alanı bilimsel çevrelerin yoğun bir biçimde ilgisini çekmektedir.

Fırat Nöroloji Derneği olarak biz de sinir bilimle ilgilenen hekimler, hemşireler, psikologlar, diyetisyenler, fizyoterapistler, sosyal hizmet uzmanları, hastalar ve hasta yakınları ile birlikte daha iyi organize olmak amacıyla akademik nörolojinin hedeflerini ilerletme inancıyla yola çıktık. Bu sayede bir taraftan hastaların ve hasta yakınlarının ve kendimizin eğitimini sürekli ve canlı tutmuş olacak diğer taraftan sinir sistemi hastalıkları anlayışımızı da geliştirmiş olacağız.

Fırat Nöroloji Derneği Nörolojik hastalıkların yükünün arttığı bir zamanda ilgili herkesin ihtiyaç duyduğu birleştirici bir forum olarak nitelendirilmelidir.

Saygılarımla…

05/09/2019

Doç. Dr. Caner Feyzi DEMİR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.